Saturday, November 8, 2014

Co-op в играта Farmville2.



В играта Farmville2 вече може да участвате в кооперация или да създадете своя такава.

За начало трябва да кликнете върху картинката на сградата за кооперациите



Сега имате няколко варианта да изберете или направите собствена кооперация.

За да изберете препоръчвани от играта кооперации изберете Browse Co-ops/Recommended


От този списък може да си изберете в коя кооперация да се включите. Ако не ви хареса дадена кооперация може да я напуснете по всяко едно време. За препоръчване е да погледнете колко играчи има в дадена кооперация (Първата има двама играча от 25 възможни 2/25), колко помощи са извършени от участниците в тази кооперация (Total Helps). Ако дадена кооперация ви е допаднала се включвате посредством бутона "Join".

Освен този метод може да потърсите някоя кооперация. За целта избирате Browse Co-ops/Search


Пишете името на кооперацията, натискате "Search" и от списъка си избирате кооперация като в първия вариант.

Може да създадете своя собствена кооперация и по този начин да имате повече контрол над съкооператорите. За тази цел избирате Browse Co-ops/Create


Задавате име на кооперацията, мото и избирате иконка на кооперацията. Кликвате на "Create" само за създаване или "Create and Share" за създаване и популяризиране на кооперацията.

Една кооперация може да има най-много 25 кооператора. Ако искате да се присъедините в кооперация, но тя е пълна, се появява следния прозорец.


В този случай се чувствате отхвърлен от тази кооперация и си избирате друга, в която с радост ще ви приемат (стига и тя да не е пълна).


След като изпълните някой от трите варианта вече сте кооператор и може да помагате или да искате помощ от други играчи. Сега да разгледаме малко различните опции в самата кооперация.

Когато отидеш някъде първата задача е да знаеш изхода. Ако в дадена кооперация не получавате помощ или просто не ви харесват съкооператорите може да я напуснете като изберете My Co-op/Leave Co-op


От появилия се прозорец избирате или  "Leave Co-op" ако сте сигурни, че искате да я напуснете, или "Stay In Co-Op" ако сте размислили.


За да поканите някой ваш приятел да се присъедини към кооперацията изберете опцията "My Co-op/Send Invites"


За да поискате помощ за някой елемент от рецептите може да го направите или от листа за задачата


или от самата рецепта


 С една дума къдетo видите "Call My Co-op" може да поискате помощ от кооперацията.


Но за да имате възможност да поискате помощ първо вие трябва да помогнете на кооперацията. За целта отивате на "Help Co-op"


В този прозорец са всички заявки за помощ от кооператорите. В дадена заявка е описано какво иска даден играч, колко имате от този елемент и колко трябва да дадете за да помогнете на кооператора. Ако имате достатъчно бройки от даден елемент кликвате на "Donate".Но не това е основното за да имате възможност да искате помощ от другите кооператори.

За да имате такава възможност трябва да сте първия 'донор' в дадена заявка. За целта търсите подобна заявка


Такива заявки са ограничени и ако имате такава и помогнете пръв ще получите специални точки.


В случая имате право да поискате 4 пъти от някой елемент от която и да е рецепта.

Но това не означава, че ако нямате подобни заявки не трябва да помагате на кооператорите. За всяка една помощ получавате определен брой монети. А и уважение от другите кооператори. "Помогни за да ти помагат и другите".

Когато сте дали заявка за помощ и някой от кооператорите ви я е предоставил ще видите неговия аватар до сградата на кооперацията.


Кликвате на сградата и от появилия се списък избирате подаръка от вашия съкооператор.



No comments:

Post a Comment